St. Antonius in Nieuwegein en Utrecht beginnen proef om mensen sneller aan logeeradres te helpen

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gaat op de spoedeisende hulp een proef starten om patiënten zo snel mogelijk ergens anders te verzorgen, zo gauw de medische toestand van de zieke dit toelaat. Zo wil het ziekenhuis, samen met het ziekenhuis in Utrecht bedden vrijmaken voor patiënten die wél dringend medische zorg nodig hebben.

Vorig jaar waren er zo’n 215 patiënten in het ziekenhuis die daar langer dan een week bleven liggen omdat ze niet ergens anders, zoals thuis of in een zorginstelling, verzorgd konden worden. Dat is zonde, vindt het ziekenhuis, want op die manier gingen er 1500 ‘ligdagen’ verloren.

De proef van het ziekenhuis is op de spoedeisende hulp en bestaat eruit dat een verpleegkundige zo gauw iemand binnenkomt al kijkt of die persoon ergens naartoe kan als de medische toestand verbetert. Er begint dan ook meteen een zoektocht naar een plek, als die er niet is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren