Geslaagde achtste editie van CalsMUN in Nieuwegein

Het Cals College in Nieuwegein heeft afgelopen maand met succes de achtste editie van CalsMUN gehost. CalsMUN, ofwel Cals Model United Nations, is een simulatie van de Verenigde Naties waarbij studenten de rol van diplomaten uit verschillende landen spelen. CalsMUN wordt volledig georganiseerd door leerlingen van het Cals College Nieuwegein en geeft leerlingen van over heel de wereld de kans om voor een weekend een echte diplomaat te worden.

CalsMUN trok 160 enthousiaste deelnemers met 8 verschillende nationaliteiten. De studenten discussieerden met elkaar over actuele en belangrijke onderwerpen zoals het reguleren van de richtlijnen rondom het klonen van mensachtige wezens, het conflict tussen de Verenigde Staten en Iran en de vraag of landen hun gestolen kunst terug moeten geven aan de landen van herkomst.

Tijdens de conferentie werden de studenten uitgedaagd om creatief te denken, hun vaardigheden in debatteren te ontwikkelen, te leren onderhandelen en compromissen te sluiten. CalsMUN biedt studenten de unieke kans om hun kennis en vaardigheden op het gebied van internationale politiek te vergroten en een beter begrip te krijgen van de werking van de Verenigde Naties. Dit is belangrijk omdat het hen voorbereidt op een toekomstige carrière in de internationale politiek of diplomatie, maar daarnaast is het ook een unieke en leuke belevenis op zich.

“CalsMUN biedt studenten de kans om hun kennis en vaardigheden op het gebied van internationale politiek te vergroten en een beter begrip te krijgen van de werking van de Verenigde Naties”, aldus de organisatie van het evenement. “Dit bereidt hen voor op een toekomstige carrière in de internationale politiek of diplomatie, maar is daarnaast een unieke belevenis op zich.”

De organisatie is ervan overtuigd dat de ervaringen die de scholieren op hebben gedaan tijdens CalsMUN hen zal helpen in hun toekomstige carrière en hen zal voorbereiden op de uitdagingen van de wereld van morgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk