Geslaagde 1 april grap(pen)!

Zoals ieder jaar verzinnen wij op de redactie een 1 april grap. Verleden jaar de windmolens bij De Green Village waar veel mensen afkwamen op de voorlichtingsavond. Gelukkig konden we ze onthalen met een goed glas wijn.

Het jaar daarvoor hadden we het bericht de media ingegooid dat de Occupied beweging haar tenten zouden opslaan op het Muntplein. Zij moesten toen weg van onder de Dom in Utrecht. De burgemeesters van Nieuwegein en Utrecht waren de hele ochtend met elkaar in de weer om veiligheidsmaatregelen te treffen. Dit resulteerde tot een bezoekje van de hoofdredacteur bij burgemeester Frans Backhuijs om het een en ander uit te leggen.

Dit jaar iets totaal anders. Na bijna 19 jaar gratis brengen van nieuws op De Digitale Stad Nieuwegein was besloten dat vanaf dinsdag avond het nieuws achter een zogeheten ‘betaalmuur’ zou komen. Echter we zouden de mensen die ons reeds daarvoor hadden bezocht ontzien omdat we hun IP-adres zouden onthouden waardoor ze de ‘betaalmuur’ omzeilden. Insteek was meer bezoek. En dat hebben we gehad, namelijk 17% meer. Ook onze striptekenares Kim Houtzager en columniste Willeke Stadtman zaten in het complot.

Mensen vertelden het aan bekenden en het ging rond als een vuurtje. We kregen veel vragen, enkele daarvan willen wij u niet onthouden. Bij het pinnen bij een betaalautomaat vroeg een inwoner ‘Wat als ik nu verhuis?’ Wij vertelden ‘Gewoon uw IP-adres meenemen.’ Ook de VVD in Nieuwegein (in persoon van Johan Gadella, de wethouder) wilde haar contract openbreken als Preferred Partner want ze waren bang dat er minder bezoek zou komen op De Digitale Stad Nieuwegein. We hebben gezegd dat dat goed was en dat we woensdag een afspraak zouden maken. Ook adverteerders hadden zo hun bedenkingen, maar die hebben dus meer bezoek gekregen. Etc. U begrijpt, we hebben weer veel lol gehad hier op de redactie.

Tot slot hebben we samen met IJssalon Luigi in Vreeswijk het bericht geplaatst dat Poelzicht in Vreeswijk een ‘Speelparadijs’ zou worden en dat de contracten hiervoor vandaag getekend zouden worden. Ook hier veel reacties. Maar die kregen een ijsje. Nu weer een jaar serieus aan het werk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk