Geslaagd Wijkfeest in Fokkesteeg, Henk van Montfoort werd ‘Fokkesteeger van het Jaar’

Onder een stralende zon vierde de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein vrijdag en zaterdag jl. een geweldig wijkfeest. Veertig jaar Fokkesteeg, tien jaar Stichting Wijknetwerk Fokkesteeg, tien jaar Stichting Balans en vijf jaar Buurttuin Cirkeltje Rond – meer dan genoeg redenen om een prachtig feest door en voor wijkbewoners te bouwen op het plein in het hart van de wijk.

Maandenlang werkte de activiteitencommissie van het wijknetwerk aan alle voorbereidingen voor deze dag. En een fantastisch feest werd het! Startpunt was de opening door wethouder Elly Eggengoor en de uitreiking van de prijs ‘Fokkesteeger van het Jaar’ aan Henk van Montfoort, wijkbewoner van het eerste uur en maker van de historische film over Fokkesteeg.

Henk van Montfoort krijgt zijn prijs ‘Fokkesteeger van het Jaar’ uit handen van Elly Eggengoor

Gedurende de twee dagen vonden diverse activiteiten plaats rondom de Hoornseschans. Meer dan 130 kinderen kwamen met hun ouders naar de Kiddy Rides, het schminken, haarvlechten en de diverse Oud Hollandse spelletjes. Bij de kraam met traktatie ijsjes was het natuurlijk beredruk met dit prachtige weer. De Albert Heijn had manden vol heerlijk frisse appels gedoneerd. Veel mensen wisselden kleding, lampjes, boeken en zelfs vogelbadjes en stoelen via de ‘weggeefwinkel.’

Op het podium zong het grote dameskoor De Dolle diva’s, die het hele plein mee lieten zingen. Ze werden opgevolgd door Rooie Arie, die er alleen met zijn gitaar voorstond, maar op evenveel applaus en gejuich werd onthaald. De slotact was de Elvis Tribute band ‘Riding with the King’ met een inzet en passie alsof ze voor een volle bak in Vegas speelden. Tot slot namen bijna honderd mensen namen deel aan het heerlijke Syrische buffet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren