Geslaagd Nieuwegeins Peil

Wat gebeurt er als je Nieuwegeinse auteurs en kunstenaars met elkaar in contact brengt? Het Nieuwegeins Peil, dé jaarlijkse borrel van de bibliotheek voor Nieuwegeinse cultuurliefhebbers, op donderdagavond 20 oktober in de bibliotheek liet het resultaat zien. Een achttal gelegenheidsduo’s kwam tot prachtige co-creatie. Kunstwerken kregen nog meer betekenis door de verhalen of gedichten die de geïnspireerde auteurs erbij bedacht hadden.

Deelnemende auteurs en kunstenaars waren: Jacqueline Tijssen, Helma de Hollander, Wim Hartog, Chris Brussel, Annelie van Dijk, Koen Stender, Gina Gerritsen, Christa Kruger, Azar Tishe, Dolf Schifferstein, Marja Koopmans, Iris Creutzberg, Jos van Liempd, William Mettendaf en Pien Mandersloot.

De avond wordt muzikaal omlijst door de Jazzband Vierus en de borrel na afloop gaf veel ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen over deze unieke samenwerking. Onze videograaf Jos van Vogelpoel was aanwezig om een impressie te maken van de avond. Deze ziet u hierboven. Jos heeft ook een completere video van de avond gemaakt. Was u aanwezig en wilt u dat bestand toegestuurd krijgen? Laat het dan Jos weten. Stuur hiervoor een email naar: jos.voor.video@kpnmail.nl.

nieuwegeinspeilafloop2016

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk