Katern

Geslaagd 25e RBT toernooi

Zondag 10 april werd in Sport- en Evenementencomplex Merwestein voor de 25e keer het Recreatief Badminton Toernooi (RBT) gehouden, georganiseerd door BAD’87 en RBCN. Dit jaar was de hoofdsponsor De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl)

Op dit zilveren toernooi wonnen Mixed Up uit Puttershoek en bij de heren BAD’87 uit Nieuwegein al direct de eerste partijen. BAD’87 was er op gebrand om de wisselbeker opnieuw in de wacht te slepen, maar had aan het Almelose RBV Windmolenbroek een geduchte tegenstander. BC De Riebeeck uit Hilversum kon met een miniem verschil het herenteam van BC Almere voorblijven en kwam ook bij de eerste drie terecht. Bekerverdediger BAD’87 kon de eerste prijs en de wisselbeker voor de derde keer veilig stellen in de herenpoule.

In de gemengde poule bleef Mixed Up te sterk, VTO Cromstreijen uit Numansdorp en SVMD uit Doorn deden nauwelijks voor elkaar onder maar moesten genoegen nemen met de tweede en derde plaats. BC Mixed Up ging voor de tweede keer terug naar Puttershoek met de wisselbeker voor gemengde teams.

Wethouder Hans Adriani die de prijzen uitreikte, bracht namens de gemeente ook een gouden shuttle mee. Een aanmoedigingsprijs voor de RBT organisatie als waardering voor de grote inzet van alle vrijwilligers, die dit jaarlijks terugkerende evenement op zo’n professionele wijze organiseren.

Klik op het filmcameraatje hieronder voor de film die wij voor u hebben gemaakt van het toernooi.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk