Gerichte drugscontroles in Nieuwegein en IJsselstein

Bij meerdere controleacties in Nieuwegein en IJsselstein zijn gebruikershoeveelheden drugs, contant geld en één voertuig in beslag genomen. De acties vonden donderdagmiddag 29 november jl. tot 23.00 uur ‘s-avonds plaats.

De politie ging gericht op zoek naar drugs. Ook werd extra toezicht gehouden in de wijken om woninginbraken te voorkomen.

In IJsselstein werd er gecontroleerd in de wijken Achterveld, Kasteelkwartier en IJsselveld. In Nieuwegein was de politie aanwezig in de wijken Batau Zuid, De doorslag en Wijkersloot. Ook voerde de Landelijke Eenheid controles uit op de N210 (tussen IJsselstein en Lopik) en de snelweg A2.

VERBORGEN RUIMTES
Tijdens de actie werd één voertuig in beslag genomen. Er wordt onderzocht of er in die auto verborgen ruimtes zitten, die bijvoorbeeld gebruikt worden voor het vervoer van crimineel geld, drugs of wapens.

Bij vijf personen werd tijdens de controles gebruikershoeveelheden drugs in beslag genomen. Bij twee personen werd contant geld aangetroffen. Omdat beiden een historie hebben met drugs, wordt onderzoek naar de herkomst van het geld gedaan. Verder werden nog tien bekeuringen uitgedeeld voor mankementen aan voertuigen zoals het rijden met gladde banden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren