Katern

GeoWeek voor Cals College

Vandaag start de negende GeoWeek, 4.000 leerlingen van 10-15 jaar maken dan kennis met het geotechnisch werkveld. Scholieren in heel Nederland krijgen gastlessen van professionals van ruim 50 bedrijven uit de bodem-, water- en geo-informatiesector. De GeoWeek is van 18 t/m 22 mei 2015.

Schoolklassen gaan op bezoek bij geo-bedrijven of doen een veldwerk op locatie. Zo maken de leerlingen al op jonge leeftijd kennis met toekomstmogelijkheden van het werkveld. Dit is nodig om in de behoefte van technisch geschoolde geografen op langere termijn te voorzien, aldus het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG).

De leerlingen gaan zelf aan de slag met bijvoorbeeld bodem- en wateronderzoek, meten de hoogte van hun school of maken een digitale kaart. KNAG noemt ‘zelf doen’ een waardevolle ervaring. Wellicht zijn deze leerlingen de geotechnici van de toekomst.

Ook het Cals College Nieuwegein doet hieraan mee. Op dinsdag 19 mei gaan de leerlingen uit klas TG3E van 14.00 tot 15.30 uur op expeditie bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie Nieuwegein/IJsselstein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren