Katern

Genomineerden Vrijwilligersorganisatie 2012

Voor de onderscheiding Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2012 die tijdens Nieuwegein Awards 2013 wordt uitgereikt heeft de jury uit alle kandidaten drie genomineerden gekozen. Voorafgaand aan het Vrijwilligerscafé van afgelopen vrijdag 14 december in de Oudegeinzaal maakte wethouder Hans Reusch de namen bekend. De genomineerde organisaties zijn Bewonerscommissie ’t Karrespoor, Stichting Gein Express en de Speelgoedbank.

In het kort onderbouwde de jury haar keuze al volgt: Bewonerscommissie ’t Karrespoor is al sinds 1993 op verscheidene gebieden actief om van haar buurt, de driften in Batau-Zuid, een leefbare en veilige woonomgeving te maken. Stichting Gein Express is sinds maart dit jaar actief in Nieuwegein, maar heeft toch al zo’n vijftig vrijwilligers aan zich weten te binden. Gein Express verzorgt dagelijks uitjes voor 55-plussers en helpt daarmee eenzaamheid onder deze groep te verminderen. De uitjes worden door de vrijwilligers begeleid. Bij de vrijwilligers van de Speelgoedbank Nieuwegein kunnen mensen die weinig te besteden hebben eens per maand speelgoed voor hun kinderen uitzoeken. Bovendien krijgt gebruikt speelgoed hierdoor een tweede leven.

De onafhankelijk jury bestond uit Sylvia Rehorst, Steunpunt Vrijwilligerswerk, Hedwig Hof, Netwerk Vrijwilligers in de Zorg en Hanneke Weesie, Stichting Samen voor Nieuwegein. Om tot haar keuze te komen keek de jury onder andere naar de mate van betrokkenheid van de organisaties, hoeveel mensen zij bereiken met hun werk, met wie zij samenwerken en hoe zij hun vrijwilligers betrokken houden. Ook werd gekeken naar de inventiviteit in het oplossen van problemen, het werken met maatschappelijke stagiaires en het gebruik van social media. Uit de drie genomineerden zal de jury de uiteindelijke winnaar kiezen, die de award Kunst- en Cultuurprijs 2012 tijdens Nieuwegein Awards op 2 februari a.s. in ontvangst mag nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk