Katern

Genomineerden Vrijwilligersorganisatie

Tijdens het Vrijwilligerscafé in Buurtplein Zuid maakte wethouder Hans Adriani maandagavond 1 december de drie genomineerde vrijwilligersorganisaties bekend, die meedingen naar de award Vrijwilligersorganisatie 2014. De onafhankelijke jury liet haar keuze vallen op de Vrienden van Muziek, de vrijwilligers van Dorpshuis Vreeswijk en Kledingbank 4 Nieuwegein. De winnaar mag op 7 februari de award in ontvangst nemen tijdens de vijfde editie van Nieuwegein Awards in het NBC Congrescentrum.

De jury legde dit jaar de nadruk op succesverhalen en ervaringen met vrijwilligers met een beperking, binnen de organisaties. Bij haar beoordeling vindt zij dat de Vrienden van Muziek genomineerd moeten worden, omdat deze jongeren, na jaren volhardend doorzetten, nu toch een eigen oefen- en ontmoetingsplek voor bandjes in Nieuwegein hebben kunnen realiseren. Nieuwe uitdaging daarbij is dat zij de exploitatie zelf sluitend dienen te krijgen. In het bestuur draait een licht verstandelijk beperkte vrijwilliger mee. Vrienden van muziek werd vanwege de opvallende inzet al eerder genomineerd voor Nieuwegein Awards.

De vrijwilligers van Dorpshuis Vreeswijk kregen onlangs, na het vele werk dat het afgelopen jaar is verzet, officieel de verantwoordelijkheid en het beheer over het pand op Fort Vreeswijk. Daarmee zijn zij ook verantwoordelijk voor de exploitatie en beheerskosten. Binnen de gedreven groep vrijwilligers zijn ook mensen met een beperking actief. Met elkaar tonen zij een enorme inzet om Dorpshuis Vreeswijk tot een succes te maken.

Met het aantreden van een geheel nieuw bestuur, het betrekken van een eigen pand en het kiezen van een nieuwe naam heeft Kledingbank 4 Nieuwegein de oude koers volledig omgegooid. De vrijwilligers hebben het afgelopen jaar zeer veel werk verzet. Zij staan open voor samenwerking met vrijwilligers met een beperking en met vluchtelingenwerk. Met elkaar wordt een bijdrage geleverd aan de aanpak van een toenemend maatschappelijk probleem.

De jury van de Vrijwilligersorganisatie 2014 bestond uit Karin Beenen, Stichting Samen voor Nieuwegein, Hedwig Hof, Netwerk Vrijwilligers in de Zorg en Cheryl Ramdahin, SVN/Movactor. Sylvia Rehorst van Steunpunt Vrijwilligerswerk zat de jury voor, maar had geen stemrecht. Op de website van de Nieuwegein Awards staan de richtlijnen volgens welke de jury tot haar beslissing is gekomen, evenals informatie over de andere categorieën, kandidaten, genomineerden en de jury’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren