Gemeenteraad keurt bestemmingsplan Cimbaalsingel goed

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van Reinaerde aan de Cimbaalsingel in de wijk Zuilenstein goedgekeurd. Het besluit was vrijwel unaniem.

De nieuwbouw bestaat uit 40 studio’s met gemeenschappelijke woonkamers, dagbesteding, werkruimte voor medewerkers van Reinaerde en een ruime tuin. Het plan is dit voorjaar besproken met de welstandscommissie. Deze was enthousiast over het concept van het gebouw.

In opdracht van Reinaerde ontwikkelt Zenzo Maatschappelijk vastgoed samen met Lithos bouw & ontwikkeling het nieuwe gebouw. De nadruk ligt op een prettige omgeving voor bewoners en deelnemers aan de dagbesteding. Het is ook een duurzaam gebouw. Volgens duurzaamheidsmeetlat GRP (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn) ligt het gebouw 25% boven de landelijke norm.

De sloop van het oude pand is in volle gang. De verwachting is dat de bouw in het najaar van 2019 start.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren