Gemeente voedert watervogels bij vanwege vorst

Vanwege de aanhoudende vorst is een medewerker van de afdeling Beheer van de gemeente Nieuwegein sinds dinsdag 7 februari j.l. gestart met het bijvoederen van de watervogels. Het bijvoederen gebeurt op locaties waar veel watervogels bivakkeren. Het gaat in de gemeente om circa 20 locaties. De watervogels worden nu zolang de strenge vorst aanhoudt dagelijks bijgevoederd.

Bewoners kunnen ook een handje helpen door vooral de dieren van de dierenweides te blijven bijvoederen met oud brood. De dieren kunnen nu wel iets extra’s gebruiken. ‘En om de kleine vogels in de tuin te helpen, zijn vetbollen of netjes met pindanootjes een welkome aanvulling op hun dagelijkse kost’ aldus de gemeente.

Overigens roept de Milieupolitie Midden-Nederland mensen op om alert te zijn op mensen die vogels vangen voor de handel. De dieren worden gelokt met vetbollen of zaden en vervolgens met een lijmstok of vangnet gepakt. Volgens de politie kan er veel geld worden verdiend met de handel. Een paartje putters is bijvoorbeeld via internet te verkopen voor zo’n 45 euro. Wie een vangplek ziet wordt opgeroepen om de politie te bellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk