Gemeente Utrecht nodigt Nieuwegeiners uit om mee te praten over zonnepanelen en/of windmolens in Rijnenburg

Hoe kunnen we duurzame, grootschalige energieproductie met zonnepanelen en/of windmolens inpassen in het landschap en dat combineren met andere activiteiten in Rijnenburg en Reijerscop?

De gemeente Utrecht werkt minimaal vier verschillende scenario’s uit. Bewoners en omwonenden (ook uit omliggende gemeenten zoals Nieuwegein), initiatiefnemers, ontwerpers, belanghebbenden en de gemeente Utrecht gaan hiermee aan de slag. Dat gebeurt onder leiding van een onafhankelijke procesbegeleider.

In de tweede helft van 2018 neemt de gemeenteraad van Utrecht een besluit over deze scenario’s. Luister, denk en/of doe mee! Gemeente Utrecht nodigt u uit deel te nemen aan dit proces. Dat kan op verschillende manieren, van heel intensief meewerken tot betrokkenheid op afstand. Wilt u meer weten over het ontwerpproces en de verschillende manieren waarop u hierbij betrokken kunt zijn? Kijk op de website www.utrecht.nl/rijnenburg voor meer informatie. U kunt ook langs komen in een van de winkelcentra waar medewerkers van de gemeente Utrecht aanwezig zijn om met u hierover gesprek te gaan.

In gesprek? Kom naar één van de volgende locaties in Nieuwegein:

– Vrijdag 10 november 11.00 tot 13.00 uur op Winkelcentrum Galecop
– Zaterdag 11 november 11.00 tot 13.00 uur op Winkelcentrum Muntplein (Batau)

Meer informatie
Meer informatie kunt u vinden op de website www.utrecht.nl/rijnenburg. vragen stuur dan een e-mail naar: duurzame-energierijnenburg@utrecht.nl

“Wees erbij en praat mee. Voeg iets toe aan de scenario’s die worden ontwikkeld”, zegt een woordvoerder. Het betrekken van omwonenden van Rijnenburg is belangrijk voor de gemeente Utrecht: “We vragen mensen in ieder geval om in dit proces goed mee te lezen.”

Een groep van vijftien personen uit de omgeving gaat uiteindelijk een aantal scenario’s voor het energiepark ontwerpen. Naar verwachting beoordeelt de Utrechtse gemeenteraad deze plannen voor aankomende zomer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren