Gemeente Nieuwegein draagt bij aan energiezuinige apparaten

Stichting Urgente Noden Lekstroom (SUN Lelstroom) krijgt aanvragen van hulpverleners voor witgoed (wasmachines, koelkasten, etc). SUN koopt deze rechtstreeks in bij een witgoedleverancier in Nieuwegein. Normaal koopt SUN een apparaat met een passende prijs/kwaliteitsverhouding. Tot en met april 2023 krijgt de SUN van de gemeente Nieuwegein een bijdrage om energiezuinige apparaten aan te bieden. Dit betekent dat de gemeente het verschil tussen een regulier aangeboden apparaat en een energiezuiniger apparaat betaalt.

Voor de inwoners van Nieuwegein die een apparaat via de SUN krijgen is dit heel erg mooi. Niet alleen is het apparaat door een beter energielabel zuiniger in gebruik, ook zal het apparaat over het algemeen langer meegaan. Voor de duidelijkheid: het behandelen van de aanvragen voor witgoed is en blijft een verantwoordelijkheid van SUN Lekstroom. De gemeente heeft daar geen invloed op.

Over SUN Lekstroom
SUN Lekstroom biedt financiële steun aan inwoners die in een urgente financiële noodsituatie verkeren en die niet, niet meer of niet tijdig in aanmerking komen voor voorliggende voorzieningen, zoals bijzondere bijstand of andere (lokale) voorzieningen. SUN Lekstroom biedt hulp op korte termijn, zo nodig binnen 24 uur. Het werkgebied is de gemeenten Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Lopik en Vijfheerenlanden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk