Gemeente Nieuwegein dankt alle mantelzorgers

Als teken van waardering organiseerde Het Steunpunt Mantelzorg in samenwerking met gemeente Nieuwegein afgelopen zaterdag de dag van de mantelzorg. 633 mantelzorgers hebben hun mantelzorgwaardering in ontvangst genomen en 800 mensen hebben de dag bezocht. Mantelzorgers konden deelnemen aan diverse workshops: van wijnproeven tot darten of een ontspannende massage en nog veel meer. Ook was er een informatiemarkt met stands van organisaties die ondersteuning bieden aan de mantelzorger en de zorgvrager.

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde
Het geven van (langdurige) zorg aan iemand uit de naaste omgeving wordt vaak gezien als iets vanzelfsprekends en het is tegelijk heel bijzonder. Er is vaak geen keus. Een partner is dementerend, een buurman krijgt een chronische ziekte of een ouder wordt slecht ter been. Het kan iedereen overkomen. Mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor hulpbehoevende uit het gezin, vrienden of kennissenkring waardoor een emotionele band ontstaat noemen wij mantelzorgers. Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Dankzij de mantelzorg kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten met hun eigen vertrouwde kring mensen onderhouden.

Alle in Nieuwegein woonachtige mantelzorgers waren welkom en mantelzorgers wiens zorgvrager (degene voor wie zij mantelzorgen) in Nieuwegein woont en voor 1 oktober ingeschreven stonden bij het Steunpunt Mantelzorg konden hun mantelzorgwaardering in ontvangst nemen.

Twee extra ophaalmomenten
Was de mantelzorger niet in de gelegenheid om afgelopen zaterdag deel te nemen aan de dag van de mantelzorg en heeft hij/zij een bon voor een mantelzorgwaardering. Dan zijn er twee extra ophaalmomenten waarop ze de waardering alsnog kunnen verzilveren. Dit is op: 22 november van 9.00 tot 13.00 uur en op 27 november van 13.00 tot 17.00 uur. Beide op het stadshuis.

Steunpunt Mantelzorg
Via Steunpunt Mantelzorg (www.mantelzorgnieuwegein.nl 06- 835 568 74) kunnen mantelzorgers in Nieuwegein meer informatie krijgen over diverse ondersteuningsaanbod. Zoals van maatjes tot een mantelzorgmakelaar die zorg- en regeltaken tijdelijk over kan nemen tot informatiebijeenkomsten en schoonmaak tegen een gereduceerd tarief bij de mantelzorger thuis.

Wethouder Marieke Schouten overhandigt een bos bloemen aan mantelzorger Emine tijdens de opening van de dag van de mantelzorg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren