Gemeente laat bomen kappen in bospercelen

245 Bomen in de populierenbospercelen aan de Jutphasestraatweg en achter de
Anemoonstraat worden binnenkort in opdracht van de gemeente gekapt. Na inspectie in opdracht van de gemeente blijkt dat de 245 populieren een gevaar opleveren voor hun omgeving. Vanwege de slechte conditie waarin deze bomen verkeren, is het noodzakelijk dat de bomen zo snel mogelijk worden gekapt. Bij een storm is er een verhoogd risico en kunnen de bomen omwaaien en schade aanrichten aan hun omgeving. Het gaat om 157 bomen in de populierenbospercelen aan de Jutphasestraatweg en om 88 bomen in het bosperceel achter de Anemoonstraat. Voor deze bomenkap worden twee kapvergunningen aangevraagd. Eén voor de drie gebieden aan de Jutphasestraatweg en één achter de Anemoonstraat.

In Nieuwegein zijn verschillende populierenbospercelen die van oudsher zijn aangelegd als productiebossen voor de levering van hout. De bospercelen zijn daarvoor ooit aangelegd door particulieren. De populierenbospercelen worden nu vooral gebruikt door bewoners als recreatiegebied. De gemeente pakt haar taak als beheerder van de openbare ruimte op om de percelen die direct gevaar opleveren zo snel mogelijk in zijn geheel te kappen.

Door het kappen krijgt het terrein een andere uitstraling. Op termijn wordt nog gekeken naar hoe de gekapte bospercelen in de gemeente ingericht zullen worden. Dit gebeurt in elk geval met het oog voor behoud van de natuur op de lange termijn door middel van aanplant van inheemse soorten, zowel bomen en of struiken. Deze hebben een betere toekomst omdat ze hier thuishoren. Het biedt voordelen aan de natuur want er komt meer ruimte voor nieuwe ontwikkeling in de flora en fauna.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk