Vrijwilligers fleuren Vreeswijk op

De plantenbakken in Vreeswijk zijn weer gevuld. Vrijwilligers konden het niet aanzien dat de gemeente het nalaat om de plantenbakken te onderhouden en het dorp kleur te geven in de zomer. Omdat het onderhoud aan de bloembakken in de openbare ruimte duur is, is de gemeente dit jaar gestopt met het onderhouden van de bloembakken in de openbare ruimte. De gemeenteraad heeft namelijk in 2012 besloten tot een bezuiniging op het onderhoud van het groen. Helaas heeft dat ook gevolgen voor de bloembakken en is de gemeente genoodzaakt om de bloembakken af te stoten.

Kees Laagland van Stichting Activiteitengroep Vreeswijk: ‘Het geduld was op. Terwijl de zomer al volop gaande was, bleven de plantenbakken er in Vreeswijk troosteloos bij staan. Bij navraag bleek, dat als er geen beheerders opstaan om de bakken te onderhouden, dan zouden de bakken na 18 juli verwijderd worden. Dat gold voor heel Nieuwegein. De gemeente was dus niet van plan dit jaar de bakken aan te planten en te onderhouden, een trieste vertoning in heel Nieuwegein. Een van de vrijwilligers kon dit niet langer aanzien en wilde niet wachten op een regeling voor zelfbeheer. Hij kreeg van zijn organisatie toestemming om plantjes voor de 10 plantenbakken in Oud-Vreeswijk aan te kopen. Het onderhoud wordt uitgevoerd door een enthousiast team van vrijwilligers van de Activiteitengroep, die de ‘hanging baskets’ in het dorp eens in de 14 dagen toch al water geven. Hulde aan het initiatief van deze vrijwilliger en de inzet van de vrijwilligers van deze organisatie om Vreeswijk fleur en kleur te geven.’

Als u een bloembak bij u in de straat of in de buurt wilt verzorgen, kunt u dat aan de gemeente doorgeven. Wijkplatforms en individuele bewoners hebben de gemeente gevraagd of de termijn van 11 juni verschoven kan worden omdat zij meer tijd nodig hebben om andere bewoners te enthousiasmeren. Om die reden is de reactietermijn uitgesteld tot 15 september. Reageren kan middels een email naar: samendoen@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk