Gemeente geeft geen euro voor nieuw clubgebouw volkstuinders

De Volkstuinvereniging Galecop heeft nul op request geregen van de gemeente Nieuwegein voor een bijdrage voor haar nieuwe clubgebouw. Het clubgebouw staat op instorten en is aan vervanging toe. De politieke partij ONS wilde dat de gemeente de volsktuinders € 5.000,00 zou schenken maar dat is flink tegengevallen. De hobbytuinders hebben zelf al € 23.000 bijeen gespaard en kregen nooit eerder financiële steun van de gemeente.

Ook niet na haar gedwongen verhuizing uit de wijk Galecop omdat daar huizen gebouwd werden.Een motie van ONS om de club met een subsiside van € 5.000,00 te ondersteunen is weggevaagd door de coalitie van PvdA, VVD en CDA. Zij vrezen dat alle Nieuwegeinse verenigingen op de stoep komen te staan voor een bijdrage als het subsidieverzoek wordt gehonoreerd. En dit is vreemd!

Eerder gaf het huidige college al € 150.000,00 subsidie aan de Petanque Vereniging in Nieuwegein en ook de bouwspeeltuin mocht eind vorig jaar nog € 20.000,00 ontvangen uit de gemeentekas. Volgens wethouder Curvers past de subsidieaanvraag niet in de verordening.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk