Gemeente gaat bomen verplaatsen voor aanleg stadsverwarming

Om de stadsverwarming aan te kunnen leggen voor de nieuwe woningen in de binnenstad van Nieuwegein worden de bomen bij het Rosarium langs de Schouwstede verplaatst. Het gaat om 7 lindes. Hiervan worden er 2 gekapt vanwege hun slechte staat. De overige 5 worden verplaatst naar de Ruiterstede. Hier krijgen ze een mooie plaats bij het water. De bomen worden tussen 1 en 3 december verplaatst.

Onlangs verplaatste de gemeente Nieuwegein al 26 platanen die langs het Brugpad stonden. Deze staan nu te pronken op de Taludweg en de A.C. Verhoefweg.

Vernieuwing Rosarium aan de Schouwstede
Het Rosarium aan de Schouwstede wordt zelf ook vernieuwd. In samenspraak met de buurt wordt gekeken naar de mogelijkheden van de nieuwe inrichting. Uiteraard willen bewoners en de gemeente Nieuwegein het Rosarium in de tussentijd ook groen en leefbaar houden. Zodra de werkzaamheden klaar zijn zal het stuk waar de struiken en bomen verwijderd zijn, bijvoorbeeld worden ingezaaid met gras of bloemen.

Het Rosarium aan de Schouwstede

One thought on “Gemeente gaat bomen verplaatsen voor aanleg stadsverwarming

  1. Ton

    Jammer dat er gekozen is voor de stadsverwarming van ENECO. Dat zijn oplichters van de bovenste plank. Gewoon dubbel kassa voor dat bedrijf..! En door het monopoly wat ze hebben kom je er nooit meer vanaf. Maar ondertussen wel de hoofdprijs betalen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk