Eindelijk wordt de noordelijke toegang tot Nieuwegein volwassen

De afgelopen dagen is de aannemer in opdracht van de gemeente Nieuwegein druk doende de 26 Platanen die aan het Brugpad stonden in de binnenstad van Nieuwegein een mooie plek te geven aan de Taludweg en de A.C. Verhoefweg. En wat ziet de noordelijke toegang tot onze stad er dan ineens volwassen uit!

De Platanen aan het Brugpad aan de Doorslag verhuizen, zodat ze niet beschadigd raken tijdens de bouwwerkzaamheden. Als de woningbouw in de Doorslagzone klaar is, komen er nieuwe, andere bomen voor terug in de binnenstad van Nieuwegein. Door deze logistieke operatie krijgen de tien jaar oude Platanen hun tweede leven.

Om het de Platanen bij hun verhuizing zo comfortabel mogelijk te maken, wordt op de A.C.  Verhoefweg en de Taludweg groeiplaatsverbetering toegepast. Dat betekent dat in de nieuwe plantgaten telkens 20m3 voedzame grond wordt aangebracht. Ook worden de bomen de komende drie jaar gevolgd en waar nodig verzorgd met extra watervoorziening bij droogte.

In de Doorslagzone, waar de bomen eerst hebben gestaan, komen vier duurzame woongebouwen met verschillende woningen en plek voor horeca. Binnenkort starten de voorbereidende werkzaamheden hiervoor.

Onze fotograaf Arend Bloemink nam vandaag een kijkje bij de aannemer die de bomen een plekje geeft in de middenberm van de Taludweg en de A.C. Verhoefweg. Mooi!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk