Gemeente gaat bomen kappen

In de wijken Zandveld, Hoog Zandveld en Lekboulevard worden tussen 1 en 15 maart in totaal 33 bomen gekapt. Na 15 juli volgen er nog 48 bomen. De bomen worden weggehaald om problemen met boomwortels in de bestrating op te lossen. In de volgende straten worden bomen weggehaald:

Vóór 15 maart: Kreekmonde, Zinniastraat, Dahliastraat, Nijemonde, Lijsterbesstraat en Veermonde

Na 15 juli: Reigersbek, Lavendelhof, Zonnebloemstraat, Herderstasje, Stokroos, Weegbree, Klaproosstraat, Ridderspoor, Korenbloemstraat, Henri Dunantlaan, Berkstraat, Acaciastraat, Kastanjestraat, Goudenregenhof, Eikstraat en Lijsterbesstraat.

In de periode tussen 15 maart en 15 juli kapt de gemeente geen bomen in verband met het broedseizoen van vogels. De bomen worden in eerste instantie afgezaagd op een hoogte van 1 meter. De stronk die blijft staan is nodig om de rest van de boom eruit te kunnen trekken. Zodra de gemeente de bestrating rondom een afgezaagde boom gaat repareren (half april), zal de boom helemaal worden verwijderd.

De vergunningprocedure voor de kap van de bomen is afgerond. Het is daarom niet meer mogelijk om tegen de kap van deze bomen bezwaar aan te tekenen. De bomenkap loopt vooruit op de werkzaamheden van het project NIEUWegein GROEN. Daarin worden op verschillende plekken weer nieuwe bomen aangeplant. Binnenkort organiseert NIEUWegein GROEN een bewonersavond in de wijk, waar u de tekeningen met het nieuwe ontwerp nog een keer kunt bekijken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk