Gemeente en VrijwilligersHuis leggen samenwerking vast

Op vrijdag 16 maart tekenden de gemeente Nieuwegein en het VrijwilligersHuis Nieuwegein een officieel document waarin de samenwerking tussen partijen wordt beschreven. ‘We gaan voor een langdurige samenwerking’ aldus de voorzitter van de Adviesraad bij het VrijwilligersHuis, de heer Henk van der Honing. “Om duidelijkheid te hebben over de taken van de partijen, is het belangrijk vast te leggen waar je op kunt rekenen als partner.“

Het VrijwilligersHuis is een inwonersinitiatief en maakte eerder dit jaar een vliegende start met de vacaturebank waar vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk en inwonersinitiatieven samenkomen. Het VrijwilligersHuis krijgt steeds verder vorm en binnenkort verwacht het ook een eigen locatie te betrekken in Nieuwegein. Nu al kun je digitaal alle informatie tot je nemen en reageren via de website. Straks kun je dat ook op een locatie waar een medewerker je te woord staat en je kan helpen met de vacatures of andere vragen. Hiermee zijn de belangrijkste stappen gezet om de inwoners van Nieuwegein volledig te betrekken bij hun eigen stad. Immers, meedoen in je buurt, wijk, of in je interessegebied, is een groot goed. Als dat ook nog eens wordt ondersteund door de gemeente met goede afspraken, weet je dat er continuïteit in zit.

“Het VrijwilligersHuis is echt een initiatief van alle vrijwilligers, dus uit de sport, cultuur, zorg, welzijn, duurzaamheid en onderwijs, die samen vonden dat de ondersteuning van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Nieuwegein beter kon. En dat zijn ze gewoon gaan doen! En met succes. Met dit convenant leggen we dat voor de toekomst vast. Daarmee is ook in de toekomst het VrijwilligersHuis van en voor alle bestaande en toekomstige vrijwilligers in Nieuwegein. Dit is een right to challenge pur sang”, zegt wethouder Hans Adriani.

Het tekenen van het convenant is een mijlpaal. Het onderstreept het vertrouwen van de gemeente in het VrijwilligersHuis en van het VrijwilligersHuis in de gemeente Nieuwegein. Voor het VrijwilligersHuis betekent samenwerken heel veel: het is precies dat waar ze naar streeft met alle vrijwilligersorganisaties en initiatieven in Nieuwegein. “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.”

Tekst

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren