Gemeente en Portaal maken huurwoningen in Blokhoeve mogelijk

Gemeente Nieuwegein en woningcorporatie Portaal zetten samen de  schouders onder het realiseren van drie appartementen blokken in het zuidelijk gedeelte van Blok Oost in de wijk Blokhoeve. Portaal heeft het voornemen om op deze locatie 108 sociale huur appartementen te bouwen. Het is de bedoeling eind februari 2017 te starten met de bouw.

Voor dit plan heeft de gemeente grond verkocht aan Portaal. Vrijdag werd een officieel moment ingeruimd waarbij wethouder Hans Adriani en directeur Vastgoed Projecten bij woningcorporatie Portaal mevrouw Marlies Krol-Cools de overeenkomst voor het realiseren van 108 sociale huurwoningen in Blok Oost ondertekenden.

Visie
In maart 2015 sloten de gemeente en Portaal een raamovereenkomst voor de ontwikkeling van sociale huurwoningen in Blok Oost. Op dat moment was nog niet duidelijk op welk gedeelte in het zuidelijk deel van Blok Oost deze woningen gerealiseerd konden worden. Afgesproken werd een gezamenlijke visie voor het plangebied te maken.

Wethouder Adriani: “Door deze grond te verkopen kan een volgend deel van de wijk Blokhoeve gerealiseerd worden. Dit draagt bij aan de woningbouwopgave die de gemeente heeft.” Directeur Krol vult aan dat zij blij is betaalbare en duurzame huurwoningen te kunnen toevoegen aan de voorraad in Nieuwegein.

Appartementen
In de visie werd tevens overeenstemming bereikt over de definitieve locatie, de grondprijs en de bouw van 108 sociale huurwoningen. De appartementen worden verdeeld over 3 blokken van 36 woningen. Elk blok krijgt een lift waardoor de woningen geschikt zijn voor één- en tweepersoons huishoudens van alle leeftijden.

Er komen 84 appartementen met twee kamers en 24 met drie kamers. De woningen zijn goed geïsoleerd en hebben een EPC van 0,4 (gelijkwaardig aan energielabel A++). De woningen worden verhuurd via WoningNet. Voor de bewoners van vooral Het Eiland is deze ontwikkeling prettig. Voor hen komt er nu duidelijkheid over wat er tegenover de bestaande woningen komt. Het is altijd de bedoeling geweest sociale woningen in Blokhoeve in Blok Oost te realiseren.

Wethouder Hans Adriani en mevrouw Krol van Portaal

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk