Gelukkig vrijwilligerswerk!

Onder de noemer ‘Gelukkig Vrijwilligerswerk!’ zal de CDA-fractie de vrijwilligersmarkt van zaterdag 2 juni bezoeken, die op en rond het Stadhuis plaatsvind. Het CDA wil met de vrijwilligers in gesprek over wat hen in het vrijwilligerswerk gelukkig maakt. Ook is het CDA geinteresseerd in hoe we volgens deze vrijwilligers meer inwoners van Nieuwegein kunnen aansporen om belangenloos zich in te zetten voor organisaties en verenigingen.

Dit jaar is het thema van de vrijwilligersmarkt namelijk ‘Vrijwilligerswerk, je wordt er zelf ook gelukkiger van!’ Nieuwegein kent een grote groep vrijwilligers die op tal van manieren al actief zijn in de stad en zich daar al gelukkig door voelt. Het is belangrijk dat zo te houden, maar meer nog om anderen aan te sporen ook betrokken te worden in de buurt, bij een vereniging of een helpende hand te bieden aan iemand uit de naaste omgeving. Want vrijwilligerswerk is nodig, willen we in onze stad verenigingen in stand houden, inwoners actief houden en mensen voor elkaar laten zorgen.

Tijdens de gesprekken vragen de CDA’ers aan de vrijwilligers een enquete in te vullen. Het CDA wil graag de ervaringen en motieven van de al actieve vrijwilligers horen, zodat de partij goed in beeld krijgt hoe we het vrijwilligerswerk in Nieuwegein verder kunnen stimuleren en welke adviezen de vrijwilligers daarbij voor het CDA hebben. Want het CDA wil vrijwilligerswerk graag helpen om hun belangenloze inzet goed te laten verlopen. Immers, vrijwilligerswerk maakt gelukkig en gelukkig is er vrijwilligerswerk.

Roelof de Wild
Raadslid CDA

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk