Gele kabouters

Soms krijgen we op onze redactie vreemde e-mailtjes binnen. Vaak doen we er niets mee. Het is immers de bedoeling dat we serieus blijven en zeker worden genomen door onze lezers. Deze keer kregen we een e-mailtje van ene Sjef Geraerts over kabouters en gele puntmutsen. Vooral de laatste zin triggerde onze redactie dus we wagen het er maar op. Soms mag een beetje onzin toch wel? Of wordt het toch nog serieus?

Sjef Geraerts schreef: ‘Sinds kort zie je in Nieuwegein op straat driehoekige pijlen (>), een soort gele puntmutsen geschilderd. Ze geven aan waar de kabouters met de gele puntmutsen wonen. Deze kabouters zijn bijzonder vurig en hitsig, want in korte tijd zie je overal gele puntmutsen op de weg. Ze wonen onder ovale kleine putdeksels, vaak met een witte stenen rand. Het zijn gezellige kabouters en ze houden van wortels (leg er svp één per week op de gele pijl).’

‘Voor het huis van mijn zwager zag ik ook zo’n gele pijl. Nu weet ik zeker dat hij ook zo’n gele puntmutskabouter is. Hij heeft inmiddels zijn huis verkocht en woont nu in Houten. Daar zag ik gisteren ook al gele driehoeken op straat. Na de invasie van de gele puntmutsen is het wachten op de rode, blauw, groene en paarse. Rode houden van tomaat, blauwe van bessen, groene van broccoli en paarse van oude kaas. Het wegdek zal er met al die gekleurde pijlen vrolijk gaan uitzien. Welkom Kabouters!’

Sjef laat ook nog wat weetjes achter over de kabouters en de pijlen:
– De pijlen zijn geplaatst door de gemeente, afdeling UKO (Uitgebreid Kabouter Onderzoek).
– De kabouters variëren in lengte van 15 cm tot 203 cm.
– Ze komen uit Klein Azië
– Ze hebben schoenen aan. Links maat 45, recht maat 30. Daardoor vallen ze regelmatig om
– Ze zijn zichtbaar op verzoek. Ga bij de pijl staan en zing uit volle borst: Wat ruist daar door het struikgewas….

Sjef laat ons weten dat dit verhaal wordt vervolgd. Dit is nu juist wat onze redactie triggerde. Als journalist zijn we nu eenmaal nieuwsgierig. En op verzoek stuurde Sjef ook nog onderstaande foto’s.

2 thoughts on “Gele kabouters

  1. Jos Bruinsma

    Pijlen staan niet alleen in Nieuwegein. Aanwijzing voor brandweer naar brandput. Ze zijn goed zichtbaar vanuit brandweerauto.

  2. John

    Dat er toch nog mensen in kabouters geloven

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk