Geld lenen wanneer je het nodig hebt

Er wordt altijd erg negatief gedaan over het lenen van geld, maar soms kan het nodig zijn omdat je een bepaalde investering moet doen. Denk aan een verbouwing, een nieuwe auto of bijvoorbeeld vervanging van een duur apparaat. Er zijn gelukkig verschillende opties om geld te lenen wanneer je het nodig hebt. De twee populairste manieren zetten we hieronder op een rijtje.

Persoonlijk of doorlopend krediet
De twee meest populaire soorten leningen zijn het persoonlijk krediet en het doorlopend krediet. Het persoonlijk krediet, oftewel de persoonlijke lening spreekt voor zich. Je leent een X bedrag, spreekt een looptijd af en betaalt hier rente over. Wanneer de looptijd van de lening voorbij is en je alles (+rente) hebt terugbetaalt is je lening afgelost. 

Een doorlopend krediet zit iets anders in elkaar. Je spreekt een maximaal bedrag af en er is geen einddatum. Daarnaast hoef je niet alles in één keer op te nemen. Je kunt er dus voor kiezen om alleen geld te lenen wanneer je het nodig hebt. Daarnaast betaal je alleen rente over het geld dat je ook daadwerkelijk gebruikt. Een fijne flexibele manier van lenen die je kunt gebruiken voor verschillende doelen. Let wel op dat de rente variabel is. Deze kan dus op elke moment veranderen. In je voordeel, maar ook in je nadeel.

Hoeveel kan je lenen?
Nu vraag je jezelf misschien af: hoeveel kan ik lenen? Dit hangt natuurlijk van een aantal factoren af. Hoe ziet je gezinssituatie eruit? Heb je een vaste baan? Hoeveel verdien je? Hoeveel zijn je vaste lasten? Heb je een koophuis of een huurhuis? Al deze factoren bepalen hoeveel een kredietverstrekker aan je uit wilt lenen. Gelukkig kun je dit eenvoudig via de tool berekenen. Zorg er wel voor dat je geen geld leent wat je niet kunt terugbetalen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren