Geld lenen of een lening oversluiten, óók in tijden van crisis

Door de coronacrisis heeft niemand het makkelijk. Een recessie is het onvermijdelijke gevolg. Veel Nederlanders zitten zonder werk en proberen de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Dat dit niet makkelijk is zie je terug aan de zoektocht naar uitkeringen en leningen.

Economische krimp in 2020
We kunnen het er niet leuker op maken dan het is, maar de coronacrisis heeft wel wat gevolgen. De Europese Commissie verwacht in 2020 een economische krimp van 6,8%. Toch ziet het er voor de toekomst rooskleurig uit want in 2021 wordt alweer een groei van 5% verwacht. Natuurlijk is de economie dan nog niet op het niveau van vóór de coronacrisis maar zo rampzalig als het er eerst uitzag, blijkt het nu wel mee te vallen.

Voor 2020 is het dus even aanpoten. Niet alleen met betrekking tot de werkgelegenheid, die in 2020 daalt, maar ook het financiële plaatje achter gesloten deuren.

Financieel rondkomen: werken of geld lenen?
Natuurlijk is werk de beste manier om een stabiel inkomen te hebben. De werkeloosheid stijgt binnen bepaalde branches zoals de horeca, maar binnen de ICT en zorg is er juist meer vraag naar personeel.

Iemand met een (vaste) inkomen kan vaak moeiteloos geld lenen. Want ondanks de dreigende crisis draait het leven wel gewoon door. Een nieuwe auto, de woning verbouwen, studie volgen of een mooie vakantie: hoop doet leven. Wie aan de toekomst werkt staat stabieler in het leven.

Sommigen lenen geld om iets achter de hand te hebben. Met een WW-uitkering en een partner met inkomen is het namelijk goed mogelijk om geld te lenen.

Goed vergelijken blijft belangrijk
De rentes staan historisch laag. Dit heeft heel wat mensen gestimuleerd tot het afsluiten van een lening. In tijden van (financiële) crisis worden mensen wat voorzichtiger met geld lenen. Toch is ook in deze tijd geld lenen niet meer dan normaal, zolang je maar goed blijft vergelijken.

De rente kan namelijk flink lager uitvallen wanneer je voor een persoonlijke lening in plaats van een doorlopend krediet kiest. Leningen met hogere bedragen gaan ook samen met een lagere rente. Daarnaast speelt de looptijd van de lening een rol. Allemaal manieren om flink op die lening te besparen.

Oversluiten van de lening is nu extra interessant
In het verleden zijn er heel wat dure leningen afgesloten. Meer dan 8% rente over een persoonlijke lening was toen heel normaal. Tegenwoordig liggen die rentes een stuk lager, onder de 4% is zelfs mogelijk. Wie nog met een dure lening in zijn maag zit moet zeker eens denken over het oversluiten hiervan.

Voordeel van een lening oversluiten is dat je niet alleen maandelijks op de kosten bespaart, ook bijlenen behoort tot de mogelijkheden. Extra geld op de rekening voor omscholing (studie), een nieuwe keuken of badkamer of iets anders dat echt noodzakelijk is.

Ook bij het oversluiten van een lening is het belangrijk om goed te vergelijken. Daarnaast gaat het vooral om gebruiksgemak: hoe soepel verloopt het oversluiten van de lening? Een aanbieder zoals Becam weet als geen ander dat het niet moeilijker hoeft dan het al is. We zitten tenslotte in een periode waarbij we allemaal wel wat hulp kunnen gebruiken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren