Waterscouting Prins Bernhard naar Landelijke Scouting Zeilwedstrijden

Zaterdag 24 september aanstaande gaan de Vreeswijkse Zeeverkenners van waterscoutinggroep ‘Prins Bernhard’ naar de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden. In totaal zijn er door de waterscoutinggroep vier boten gekwalificeerd. Tijdens de zeilwedstrijden gaan de beste lelievlet-zeilers uit het hele land het tegen elkaar opnemen middels 3 wedstrijden verspreid over het weekend. Na de laatste zeilwedstrijd op zondagochtend zal in de middag de prijsuitreiking plaatsvinden.

De lelievletten die mee mogen naar het NK zijn:
– 776 Geep
-1079 Rog
-1424 Heek
-1502 Griet

Hierbij wordt er in de Rog en Griet gezeild door de zeeverkenners (jongeren 11 t/m 16). De Geep wordt bevaren door de Wilde Vaart (jongeren 16 t/m 18). Verder mag er ook een leidinsgteam meedoen, deze zal gaan varen in de 1424.

De Landelijke Scouting Zeilwedstrijden zullen plaatsvinden op het Scoutinglandgoed Zeewolde. Aannemersbedrijf B. van Hees en Zonen uit Nieuwegein sponsort het vervoer van de vier lelievletten, waardoor de Nieuwegeinse waterscouting Prins Bernhard zich geen zorgen hoeft te maken over het vervoer.

Ook leren zeilen bij de waterscouting?
Lijkt het jou ook leuk om te leren zeilen? Kom dan eens vrijblijvend kijken bij één van de opkomsten op zaterdagochtend. Vanaf 7 jaar ben je al welkom binnen de groep! Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website van de scoutinggroep of een e-mail sturen naar:  groepsbegeleider@prinsbernhardgroep.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk