Geinoord en JSV weer tegen elkaar

De KNVB heeft begin deze week de indeling bekend gemaakt van het nieuwe seizoen. Voor de Nieuwegeinse clubs staat komend seizoen de derby tussen Geinoord en JSV weer op het programma, beide ploegen zijn ingedeeld in de ‘westelijke’ tweede klasse. Vreeswijk is teruggekeerd naar West 1 want de ploeg van trainer Ronald Cornet speelde vorig seizoen in West 2 maar komt nu in de derde klasse D uit tegen ploegen als Sporting, Zwaluwen Utrecht en MSV, ook vorig seizoen al een opponent.

Voor de trainersstaf van Geinoord komt de indeling niet als een verrassing. Voor de nieuwe trainer David Toxopeus is alleen het ontbreken van zijn oude club Brederodes een spijtige zaak, de ploeg uit Vianen is logischerwijs in Zuid terecht gekomen. “Maar van het bestuur had ik begrepen dat men graag tegen de ploegen uit de buurt wilde voetballen en die wens is door de KNVB gehonoreerd.”

Herman Schreurs, komend seizoen naast David Toxopeus op de bank in Parkhout, verheugt zich op de talrijke streekderby’s. ,,Het is een mooie indeling, we krijgen attractieve wedstrijden, zoals tegen IJFC, JSV, CDW en De Meern. Van de andere clubs weet ik dat Almere en Loosdrecht zich behoorlijk versterkt hebben, dus het is afwachten hoe we ons zullen presenteren. We beginnen 1 augustus weer met de training en vanaf dat moment zullen we ons moeten klaarstomen voor het seizoen.’’

Geinoord en JSV spelen ook komend seizoen weer de derby’s tegen elkaar. (Foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk