Katern

Geinfilmers maken film over Oudewater

Ruim twee jaar geleden reisden de leden van de Nieuwegeinse filmclub De Geinfilmers voor een praktijkdag naar Oudewater om opnames te maken van het historische stadje. Bij de rondleiding kregen zij een uitstekende gids mee, Jacques Zanen. Tijdens de rondleiding ontstond het idee om een speelfilm te gaan maken.

Henk van Montfoort van de Geinfilmers: ‘Toen we dat voorlegden aan Jacques Zanen kwam hij met het idee om dat over Leentje Willems te doen. Leentje werd in het verleden van hekserij beschuldigd en gewogen in Oudewater. Een prachtig gebeuren om daar een speelfilm van te maken. Men stelde wel als voorwaarde dat er ook wat van de pracht en praal van het stadje in moest komen.’

De personages werden gespeeld door toneelvereniging Artozona en leden van De Geinfilmers. De mooiste locaties, zoals het stadhuis en de heksenwaag, werden beschikbaar gesteld. Afgelopen vrijdagavond was de premiere met rode loper in het pittoreske stadhuis van Oudewater. Het gezelschap, waaronder de onlangs benoemde wethouder Johan van Everdingen uit Nieuwegein , konden genieten van het eindresultaat.

De film wordt ingezonden naar het regionaal filmfestival van de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs. Zaterdag 23 maart 2013 zal in ´t Veerhuis in Nieuwegein blijken of de film hoge ogen zal gooien en door zal gaan naar het Nationale Filmfestival.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk