Geinbeat krijgt € 20.000,- subsidie voor organiseren Coronaproof festival

Het college van B&W heeft aan de stichting Geinbeat € 20.000 subsidie toegekend voor het organiseren van het festival op 10 juli 2021. De kosten voor 70% te dekken uit het budget Popmuziek en voor 30% te dekken uit eerder ontvangen provinciale subsidies voor Popmuziek. Gelet op het Coronavirus zal het evenement wel Coronaproof moeten worden georganiseerd. In 2020 kon het festival niet doorgaan vanwege het virus.

Geinbeat is al ruim 25 jaar een begrip in Nieuwegein. De afgelopen maanden is het stil geweest rondom Geinbeat. De reden hiervoor laat zich raden, maar de organisatoren hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten en zijn daarom al druk bezig hoe zij hier weer een ontzettend toffe editie van kunnen maken volgens de richtlijnen van het RIVM.

De organisatie: ‘Het zal anders worden dan normaal en helaas bestaat er altijd de kans dat Geinbeat ook in 2021 niet door kan gaan. Wij blijven de ontwikkelingen rondom de maatregelen in de gaten houden!’

Geen festival zonder vrijwilligers
Geinbeat wordt gerund door de inzet van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen Geinbeat. Ze zijn er voor verantwoordelijk dat alles voor en achter de schermen op rolletjes loopt. En zij doen dat niet voor niets. Los van het feit dat ze tijdens hun dienst niets tekort komen, houden ze er ook nog eens een onvergetelijke dag aan over. Daarnaast is dit natuurlijk een ideale gelegenheid om werkervaring op te doen vanuit je opleiding of je interesse in muziek of evenementenorganisatie.

De meeste vrijwilligers zijn actief op de dag van Geinbeat zelf. Zij zijn daardoor het gezicht van het festival voor de bezoekers. Tijdens de opbouw, afbouw en natuurlijk de festivaldag zelf heerst er een gezellige en enthousiaste sfeer onder de vrijwilligers.


‘Omdat we een groeiend festival zijn, zijn we altijd op zoek naar nieuwe gezichten. Als je specifieke wensen of vaardigheden hebt, kunnen we natuurlijk altijd kijken in hoeverre die in te passen zijn binnen onze organisatie. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk lijkt om zich 4 uur of meer in te zetten voor een gezellig gratis festival met een brede programmering voor jong en oud.’ Aanmelden als vrijwilliger? Kijk dan eens hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren