Update: Geina eindfestival ‘N’rgy @the studio met Typhoon en Freez verplaatst

Op vrijdag 27 augustus van 12.30 uur tot 15.30 uur sluit het Geina zomerfestival af. Eerder werd bekend gemaakt dat het eindfestival gehouden zou worden bij het Natuurkwartier, maar de organisatie laat onze redactie weten dat het verplaatst is naar DE KOM in de binnenstad van Nieuwegein. De entree is via de artiesteningang, Stadsplein 6 (zijkant).

Een middag chillen, muziek en goede gesprekken met topartiesten Typhoon en Freez en woordkunstenaars Serena en Ayse. Nieuwegeinse jongeren van 12 – 21 jaar zetten samen met hen hun Nieuwegeinse verhaal op rijm en beat. Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Typhoon en Freez trappen af. Deze bekende rappers ken je misschien wel van de hun laatste hit ‘Als ik je weer zie’ (Typhoon met Maan, Thomas Acda en Paul de Munnik) en de tophit ‘Alles is gezegend’. Ze gaan het gesprek aan met Nieuwegeinse jongeren over opgroeien, jezelf kunnen zijn en wat het betekent om op te groeien in een jonge stad, waarin je zelf de geschiedenis schrijft.

In een workshop Spoken Word (oftewel woordkunst) met Serena en Ayse gieten de jongeren hun eigen Nieuwegeinse verhaal in creatieve teksten. En als klap op de vuurpijl brengen Typhoon en Freez de teksten samen tot een gedicht voor en door Nieuwegein. We sluiten de middag af met een battle tussen dichters uit de regio.

Het beloofd een middag te worden vol creativiteit, muziek en positieve energie. Laat je inspireren en kom chillen, luisteren en vertellen bij het Natuurkwartier. Meld je snel aan via www.geinazomerprogramma.nl. Let op: er is slechts een beperkt aantal plekken (30 jongeren van 12-21 jaar) beschikbaar. De toegang is gratis.

Sara Aksakal (15) is één van de Nieuwegeinse jongeren die helpt bij de organisatie van het Geina Zomerprogramma: In Nieuwegein wonen we. We gaan hier naar school en winkelen hier. Zo vormt iedereen onbewust een band met de stad. Met de afsluiting vinden en vertellen we ons Nieuwegeins verhaal”.

Suha Baba (17) vult aan, “Ik kijk ernaar uit om mensen te zien glimlachen bij de afsluiting. Het wordt echt een feestje waarbij je anderen leert kennen, een leuke tijd met veel gezelligheid en positiviteit. En, het wordt zeker niet cliché, maar een echt ‘one of a kind event.”

Over Typhoon en Freez
Typhoon is een verhalenverteller die op een eerlijke en kwetsbare manier rapt, spreekt en zingt. Hij heeft op alle grote podia van Nederland gestaan zoals Lowlands, Pinkpop, Ziggo Dome en bij Vrienden van Amstel LIVE. Freez is rapper, geboren en getogen in Nieuwegein. Vanachter de piano versmeedt hij serieuze rap met pakkende melodieën die hij live speelt met band. Zijn muziek is rauw, stads en eerlijk met een enorme dosis taalgevoel en poëzie. Hiphop noir die zich vermomt als catchy pop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk