Gehele gemeenteraad en college weer bij elkaar tijdens de vergadering

De gemeenteraad van Nieuwegein komt weer in zijn geheel fysiek bijeen. Vanwege het Coronavirus was er slechts plek voor enkele raadsleden in de raadszaal. Maar door te verhuizen naar een ruimte op de begane grond in ruimte 008, kunnen alle raadsleden inclusief het college weer met elkaar in debat en toch de anderhalve-meter afstand houden. Dit betekent ook dat stemmingen weer gelijk aansluitend aan de bespreking plaatsvinden, zoals we eerder gewend waren. Publiek kan via livestream de vergadering thuis volgen.

De Avonden van de Raad voor de zomer waren digitaal, de laatste twee raadsvergaderingen fysiek. Het doorzetten van fysieke vergaderingen binnen strakke kaders is wat het presidium nu voor zich ziet voor de rest van het jaar.

Dit betekent concreet dat de ‘Avonden van de Raad’ weer fysiek worden gevoerd. De zalen die worden gebruikt zijn de Raadzaal en een zaal op de begane vloer in het Atrium (008). Naast de Raadzaal, die eerder al Coronaproof is gemaakt, wordt ook deze zaal geschikt gemaakt. In beide ruimtes kunnen bij alle bijeenkomsten twee vertegenwoordigers per fractie aanschuiven.

De ‘nieuwe’ raadszaal in 008

Meesprekers en insprekers
Meesprekers en insprekers kunnen weer toegelaten worden, ander publiek helaas nog niet. Voor al het andere publiek blijft er een kwalitatieve livestream beschikbaar om mee te kijken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren