Gegrilde zalmmoten met basilicumsaus

Bij uitzondering hier een vlees- of visrecept. Voor deze Zalmmoten met basilicumsaus worden weinig ingrediënten gebruikt, zodat de eigen smaak en stevige structuur van de vis goed tot zijn recht komen. Het simpele sausje op basis van crème fraîche en basilicum voegt absoluut iets extra’s toe aan de vis. Geserveerd met een zacht smakende, liefst verse zomergroente en gebakken aardappeltjes zet je toch maar weer zo een topmaaltijd op tafel.

Voor 2 personen:
2 zalmmoten van ca. 125 g p/st (van duurzame visserij)
olijf- of zonnebloemolie
zout en versgemalen peper

Voor het sausje:
1 bekertje crème fraîche
1 zakje verse basilicum (15 g)
2 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen peper Extra: grillpan; staafmixer; bakkwastje; evt. aluminiumfolie Maak het sausje door alle ingrediënten in een hoge kom met de staafmixer te pureren.

Doe het sausje in een gezellig schaaltje.
Kwast de grillpan in met wat olie en verhit hem. Kwast de zalmmoten ook in met wat olie.
Bestrooi ze met peper en zout en bak ze in de grillpan aan beide zijden bruin en gaar in ca. 3 minuten per zijde.
Serveer de zalm direct of bewaar hem even in aluminiumfolie.
Serveer de zalm met de basilicumsaus, (gebakken) aardappels, krieltjes of frites en een groente zoals doperwten, snij- of sperziebonen, broccoli, worteltjes of een mix van groenten.

Tip
– Zorg dat je afzuigkap op de hoogste stand staat of dat je een raampje open kunt zetten want de grillpan wordt zo heet dat hij al snel gaat walmen.
– Je kunt deze zalmmoten ook op de barbecue grillen.
-Voor 4 personen twee keer de hoeveelheden van de ingrediënten nemen.

Weetje
Zalmen zijn familie van de forel en komen zowel in zoet als in zout water voor. Het vlees van de zalm kan variëren van lichtroze tot dieprood, al naar gelang de soort en het gebied waar de vis vandaan komt. Een groot deel van de consumptiezalm wordt gekweekt in nettenkooien.

Visgerecht
Tijd ca. 20 minuten

Regageren? olgahansen@pen.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren