PvdA klust in Bouwgein

Bouwspeeltuinen laten kinderen spelen en bewegen. Dat is belangrijk voor hun ontwikkeling. Gelijktijdig is het een ontmoetingsplek in de wijk. Het succesvol bestaan van de bouwspeeltuin hangt af van de vrijwilligers die daar werken. Om hen te steunen heeft de Nieuwegeinse PvdA-fractie afgelopen zaterdag geholpen met het terrein gereed te maken voor de kindervakantieweek.

Bouwspeeltuin Bouwgein in Nieuwegein Noord biedt kinderen een veilige omgeving om te spelen. In de vakantie is er een hele week waar kinderen hun hart op kunnen halen met hutten bouwen, speurtochten en spookavonden. Het is een klein wonder dat die kindervakantieweek dit jaar door kan gaan. Er wordt namelijk ook gebouwd aan het nieuwe onderkomen. Dat heeft even geduurd maar nu alle vergunningen rond zijn en financiën binnen zijn kan men aan de slag. Om de kindervakantie door te kunnen laten gaan is het van belang dat een deel van het terrein wordt schoongemaakt. Hutten afbreken en hout opruimen zodat er een plaats is waar kinderen kunnen samenkomen.

Casper Langerak van de PvdA in Nieuwegein: ‘De PvdA heeft politiek altijd de bouwspeeltuin een warm hart toegedragen. Maar we hebben ook dit jaar weer een dag letterlijk de handen uit de mouwen gestoken en een stukje van het terrein vrij gemaakt van hutten en bouwwerken. Op zaterdag 23 juni was de PvdA op het terrein van Bouwgein aan het werk om de vrijwilligers een steuntje in de rug te geven. We wensen de kinderen veel speelplezier.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk