Gegrilde varkensfilet met Thaise bami

Een heel lekkere bereiding van vlees voor bij een rijst of bamigerecht
Nodig voor 500 gram varkensfilet lapjes:

1 eetlepel sambal
1 teentje knoflook fijngehakt
eetlepel 5 spices kruiden
75 ml sojasaus
veel crushed zwarte peper
500 gram varkensfilet
sap van 1 limoen
1 eetlepel honing

Alle bovenstaande ingredienten mengen en de varkensfilet daarmee insmeren
3 uur laten marineren
Grillpan heet laten worden en de lapjes hooguit 2 à 3 minuten per kant grillen.

Zelf heb ik het vlees geserveerd bij een Thais bamigerecht waarvan ik de boemboe zelf heb gemaakt, (veel minder zout dan kant en klaar)

Nodig voor een royaal gerecht voor 3 personen:

125 gram bami naar keuze, zelf vind ik de toko bami met garnalen smaak geweldig.

Voor de boemboe:

sap van 1 limoen
1 stengel citroengras in stukjes
2 rode pepers, of groene voor minder pittig
2 cm gember fijngehakt
3 teentjes knoflook
zwarte peperkorrels, stuk of 8
zeezout naar smaak
2 eetlepels zoute soya
1 eetlepel kerriepoeder
100 ml kokosmelk

Alle voorgaande ingredienten in een keukenmachine blenden tot een mooie gladde boemboe.
Even proeven of er genoeg zout in zit.

In een pan een heel klein beetje olie verwarmen, de boemboe daarbij, en de smaken al roerende vrij laten komen , het gaat geweldig ruiken.

De bami koken volgens gebruiksaanwijzing , koud afspoelen en opzij zetten.

Daarin groenten naar keuze smoren, wat goed past is spitskool, doperwtjes, wortel, paprika.
Ik hou van knapperige groenten dus een minuut op 10 is lang genoeg, na 5 minuten de kokosmelk erbij.
Daarbij de bami, alles goed mengen en nog 5 minuten doorwarmen.

Eet smakelijk!

Enne e-mail gerust naar kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk