‘Van (geen) wijken weten’ in Museum Warsenhoeck

‘Van (geen) wijken weten’ is de titel van de expositie over de wijken in Nieuwegein. Dit is een wisselexpositie waarin steeds nieuwe wijken aan bod komen. Na Jutphaas en Wijkersloot zijn vanaf 13 januari in Museum Warsenhoeck de wijken Stadscentrum en Merwestein aan de beurt.

Weet u eigenlijk wel hoe uw wijk ontstaan is en waarom de wijk zo genoemd is? In hoeverre bepaalde het aanwezige landschap de indeling van uw wijk? Weet u ook dat de wijk Merwestein en het Stadscentrum voornamelijk bestond uit weiland? Op oude topografische kaarten is dit goed te zien.

Aan de hand van foto’s, films, documenten en afbeeldingen van kunstwerken, laten wij u meer te weten komen over uw wijk. Bewoners uit de wijken nemen u al wandelend mee door hun wijk en zijn op film vastgelegd door de Geinfilmers. Tijdens uw bezoek aan deze expositie ontdekt u hoe mooi Nieuwegein nu is.

De expositie schenkt tevens aandacht aan wat het wonen in uw wijk en in Nieuwegein voor ú betekent. Foto’s en voorwerpen die op een speciale manier verband houden met uw wijk wil het museum graag opnemen in de tentoonstelling, zodat ook medebewoners hiervan kennis kunnen nemen. Heeft u materiaal? Laat het Museum Warsenhoek weten en stuur een mail aan: exposities@museumwarsenhoeck.nl. Melden aan de balie van het museum kan natuurlijk ook.

Wilt u weten wat Museum Warsenhoeck voor u in petto heeft, kom dan vanaf 13 januari t/m
22 april 2018 naar het museum en overtuig uzelf. De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het adres is Geinoord 11 in Nieuwegein, in het Natuurkwartier bij Kinderboerderij IJsselstee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren