Geen vrijstelling voor gebruik pand Toscalaan voor yogalessen

Op 19 september 2003 heeft het college geweigerd een gebruiksvrijstelling te verlenen voor het geven van yogalessen in het pand Toscalaan 17. Reden van de weigering was de te verwachten parkeeroverlast. Tegen dit besluit is een bezwaar ingediend.

De bezwaarmaakster stelt dat er geen parkeeroverlast is, ook niet nu ze al langere tijd yogalessen in het pand geeft. Het college is van mening dat hoewel er nu geen parkeeroverlast optreedt, dit niet wil zeggen dat er nooit klachten komen. Het college wil problemen in en met de buurt voorkomen en blijft van mening dat de vrijstelling niet gewenst is.

Naast de parkeerproblematiek vindt het college dat het houden van yogalessen ook vanuit stedenbouwkundig oogpunt niet past in een woonwijk. Omdat verzoekster niet de aangrenzende woning zal bewonen maar enkel een bijgebouw bij de woning huurt voor het geven van yogalessen, is er geen sprake van aan huis gebonden beroepen. Het verzoek beoogt dus een ontkoppeling tussen de woning en de praktijkruimte. Het college vindt het niet acceptabel dat een bijgebouw van een woning een zelfstandige status krijgt. Dit gebruik past niet binnen de uitgangspunten van het bestemmingsplan” Zuilenstein” en kan tot problemen voor omwonenden leiden. Daarom heeft het college het bezwaar ongegrond verklaard.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk