Geen vrijstelling en bouwvergunning

Florie Projectontwikkeling heeft onlangs bij de gemeente een bouwvergunning aangevraagd voor de bouw van 38 appartementen aan de Dukatenburg, evenals een daarvoor benodigde vrijstelling op het bestaande bestemmingsplan ´Batau Centrum´. Het college heeft nu besloten deze aanvraag te weigeren. Wethouder Evert van Linge: “Het appartementencomplex zou tégen en deels zelfs óver het vorig jaar afgebrande wijkcentrum ´De Baten´ komen te staan.

Het ontwerp was volledig afgestemd op de situatie van vóór de brand. Na die afschuwelijke brand in ´De Baten´ wordt zorgvuldig bekeken wat er precies voor terug komt. Dat hoeft niet persé hetzelfde te zijn als er stond. Aangezien er onzekerheid is over wat er wordt gebouwd, is het niet verstandig om nu een vrijstelling en bouwvergunning af te geven voor een plan dat helemaal is afgestemd op de oude situatie.”

Met dit besluit neemt het college ook het negatieve advies van de provinciale Utrechtse welstandscommissie (PUWC) over. Ook de PUWC oordeelde dat de situatie nu dusdanig was gewijzigd, dat het beter is het verzoek af te wijzen.

Het collegebesluit wordt gepubliceerd in de Molenkruier van 9 april aanstaande. Tegen het besluit kan tot zes weken na de bekendmaking bezwaar aangetekend worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk