Geen tramverkeer mogelijk door ijzelvorming aan de bovenleiding

Door ijzel is er voorlopig geen tramverkeer mogelijk tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. De bevroren bovenleiding veroorzaakt storingen, zo laat woorvoerder Ron van Dopperen van de provincie Utrecht vanmorgen weten. Daarom worden de trams teruggereden naar de remise.

Vervoerder U-OV zet vervangende bussen in langs het traject om reizigers op te pikken, maar zij moeten wel rekening houden met vertraging.

In januari is de tram meerdere malen uitgevallen. Het uitvallen van de dienst van de tram gebeurd vaker. Teveel volgens de politiek. In november afgelopen jaar stelde de D66 in Nieuwegein nog vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders over de vele storingen aan het tramspoor. In januari dit jaar stonden ook andere politieke partijen op hun achterste venen vanwege de vele uitvallen van de tram die een belangrijke verbinding is voor de inwoners van Nieuwegein die naar hun werk willen.

UPDATE
Rond half twee vanmiddag is het tramverkeer weer opgestart. “Houd wel nog rekening met vertraging, het duurt even voordat de trams weer volgens de geplande dienstregeling rijden”, aldus vervoerder U-OV.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren