Tramuitval tussen Nieuwegein Zuid en Nieuwegein Stadscentrum

Voor de vierde dag op rij zijn er problemen met de tram tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Vanmorgen konden wegens storing geen trams rijden tussen Nieuwegein Zuid en het Stadscentrum van Nieuwegein. Bij halte Wiersdijk stond een defecte tram als gevolg van ijzel op de bovenleiding. Monteurs waren vroeg in de weer om de tram te repareren. De storing ontstond rond 07.15 uur. Rond 08.40 uur zou de reparatie zijn geklaard zijn en is het tramverkeer weer opgestart.

Regiotram Utrecht laat weten: ‘Slaat de storing door op de bovenleiding, dan moeten we stroom afschakelen op meerdere secties van de trambaan. Dit is nodig uit oogpunt van veiligheid. Een lokale storing treft ook dan een groter deel van de trambaan. Meer reizigers merken daar dan de gevolgen van. Het tramsysteem is ook gevoelig voor externe factoren die niet kunnen worden voorzien: stroomuitval vanaf hoofdnet, onverwachte weersomstandigheden waardoor ‘s nachts de bovenleiding bevriest et cetera.’

Afgelopen zondagmorgen reden ongeveer twee uur geen trams op het hele traject. De oorzaak was een wisselstoring naast de tramremise in Nieuwegein. Rond 09.45 uur was de storing verholpen.

Zaterdag reden de trams ook al zeker twee uur niet vanwege een wisselstoring. En vrijdag was ijzel op de bovenleiding de oorzaak van uitval en vertragingen.

One thought on “Tramuitval tussen Nieuwegein Zuid en Nieuwegein Stadscentrum

  1. hessel

    Ik snap niet dat het tramvervoer door dit kleine beetje winter steeds plat ligt. Om ijsafzetting op de bovenleiding te voorkomen is het toch simpel om trams in te zetten die ervoor zorgen dat die leidingen ijsvrij blijven. Ik ben blij dat ik niet afhankelijk ben van het openbaar vervoer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk