Geen trams maar bussen tussen Nieuwegein Stadscentrum en IJsselstein-Zuid op 19 en 20 juni

Op lijn 61 tussen de haltes Nieuwegein Stadscentrum en de eindhalte IJsselstein-Zuid rijden in het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 juni geen trams. Vervoerder U-OV zet langs dit gedeelte van de tramlijn vervangende bussen in.

De trams rijden gedurende dit weekend niet op dit deel van lijn 61 vanwege diverse werkzaamheden in Nieuwegein en IJsselstein. Om te beginnen wordt bij de eindhalte IJsselstein-Zuid gewerkt aan aanpassingen van het systeem dat de aansturing regelt van het wissel en de seinen. De eindhalte is al geschikt gemaakt voor gebruik door gekoppelde trams met een lengte van 75 meter. Daarvoor wordt in dit weekend bij de eindhalte nu ook een sein verplaatst. Met de aanpassingen aan het beveiligingssysteem kunnen bovendien alle sporen bij de eindhalte IJsselstein–Zuid worden benut. Om de werking te controleren worden in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni testritten met een tram uitgevoerd bij de eindhalte IJsselstein-Zuid. De tram zal tijdens deze testritten langzaam rijden en het geluid wordt daarmee zo beperkt mogelijk gehouden. Bij de eindhalte wordt in dit weekend overdag gewerkt tussen 07.00-18.00 uur.

Overige werkzaamheden
Omdat dit deel van tramlijn 61 gedurende het gehele weekend niet wordt gebruikt, zijn er ook overige werkzaamheden ingepland. Bij de kruising Koekoekslaan in Nieuwegein wordt op zaterdag 19 juni een mast van de bovenleiding vervangen. Daarvoor wordt een rijstrook afgezet van de weg. De kruising blijft open voor doorgaand verkeer en er zijn verkeersregelaars ter plaatse. Deze werkzaamheden zijn ingepland overdag tussen 07.00-18.00 uur. Bij halte Doorslag vindt diezelfde dag herstelwerk plaats aan het hekwerk en perron. Verderop langs de lijn in IJsselstein wordt op zaterdag 19 juni bij de kruising Europalaan gewerkt aan verbetering van het talud van de trambaan.

Hinder
Voor alle werkzaamheden geldt dat alleen overdag wordt gewerkt, met uitzondering van de testritten bij de eindhalte IJsselstein-Zuid. Bij alle bouwlocaties blijven woningen en bedrijven bereikbaar. Geluidshinder als gevolg van deze werkzaamheden is naar verwachting beperkt.

Meer weten over vervangend busvervoer?
– Tussen Nieuwegein Stadscentrum en IJsselstein-Binnenstad rijden vervangende bussen met lijnnummer 961
– Tussen Nieuwegein Stadscentrum en het St. Antoniusziekenhuis rijden vervangende bussen met lijnnummer 163
– Tussen IJsselstein Binnenstad en IJsselstein-Zuid rijden vervangende bussen met lijnnummer 164

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk