Katern

Geen toernooien, maar Olympische kwalificatie Meeuwsen niet in gevaar

Thuis trainen in een zelf gebouwd krachthonkje en af en toe naar buiten om wat sprongen te maken en fit te blijven. Dat is sinds afgelopen maandag het leven van olympisch beachvolleyballer Robert Meeuwsen uit Nieuwegein. Zijn vaste maat Alexander Brouwer heeft hij al die tijd amper gezien. “Dat zoek je niet op”, aldus Meeuwsen.

DOHA
Dit weekend werd bekend dat de wereldvolleybalfederatie FIVB vier beachvolleybaltoernooien van de World Tour in de maand mei heeft uitgesteld en er één heeft afgelast. “Wij zouden vandaag naar Mexico vliegen, maar dat toernooi is dus afgelast”, zegt de Nieuwegeinse wereldkampioen van 2013, die vorige week nog een toernooi in Doha speelde.

“Daar was toen één geval bekend en de motor-GP werd afgelast”, vertelt Meeuwsen. “En onderweg naar het vliegveld hoorden we dat dat de volgende dag gesloten zou worden. Dan schrik je wel even, want je zit liever thuis vast.”

OLYMPISCHE SPELEN
De afgelasting van de toernooien in mei heeft voor Meeuwsen en Brouwer geen gevolgen voor het Olympisch kwalificatietraject. “Wij hebben genoeg punten voor de kwalificatie. Onze enige zorg is of Tokio überhaupt wel doorgaat.”

Over de vraag of hij, als de Spelen doorgaan, fit genoeg zal zijn, maakt Meeuwsen zich geen zorgen. “Het is vervelend dat we nauwelijks kunnen sporten, maar de voorbereiding op Tokio is voor iedereen hetzelfde.”

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren