Geen prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

"De gemeente Nieuwegein heeft een aangeboden subsidie om een prijs in te stellen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen geweigerd." Aldus GroenLinks Nieuwegein in een brief aan het College van B & W vandaag. Het COS Utrecht kan aan vier gemeenten in de provincie Utrecht subsidie verschaffen om een dergelijke prijs in te stellen. Daarbij werd ook aan de gemeente Nieuwegein gedacht. De gemeenten Utrecht en de Bilt hebben desgevraagd positief gereageerd.
Onlangs stelde het College in antwoord op vragen erover het volgende: “Het College is van mening dat wij ruimschoots aandacht besteden aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij zelfs de meest inspirerende Millenniumgemeente 2010, mede gebaseerd op vele maatschappelijke initiatieven.” Daarnaast wordt het volgende vermeld in de Notitie Internationale Samenwerking 2011-2015: "In het kader van de bezuinigingen is besloten om meer aan de markt over te laten. Het enige waar de ge-meente voor kan kiezen is om de rol van voorlichter/stimulator op zich te nemen." De fractie van GroenLinks heeft over de recente weigering van subsidie vragen gesteld aan het College van B & W.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren