Geen nachtbus Nieuwegein-IJsselstein

De ooit beloofde nachtbus Nieuwegein-IJsserlstein gaat niet door. Het college van B&W heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken m.b.t. de nachtbus in het weekend. De nachtbus is opgenomen in het collegeprogramma 2010-2014. Veel jeugd uit Nieuwegein gaat stappen in het naburige IJsselstein omdat er niets te doen is in Nieuwegein. De nieuwe vervoerder Qbuzz heeft de mogelijkheden voor een kostendekkende nachtbus tussen Nieuwegein en IJsselstein onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat deze buslijn zonder aanvullende subsidie niet realistisch is.

Nachtlijnen vallen buiten de reguliere exploitatiesubsidieverstrekking, dus zullen de materieel-, personeels- en beveiligingskosten geheel gedekt moeten worden uit reizigersopbrengsten. Het college in Nieuwegein ziet, gelet op de financiële situatie van de gemeente, geen mogelijkheden om voor deze verbinding een subsidie te verstrekken en moet helaas concluderen dat haar ambitie op dit moment niet gerealiseerd kan worden. De jeugd, vaak 14 tot 18 jaar zullen hun weg terug moeten vinden in het donker naar Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren