Geen kermis meer in Nieuwegein per 2021

Elk voorjaar wordt er in Nieuwegein een grote kermis georganiseerd. Burgemeester en wethouders hebben afgelopen maandag in een brief aan de gemeenteraad laten weten dat dit evenement per 2021 helaas geen doorgang meer zal vinden.

Wegvallen kermisterrein en verkenning alternatieven
Het huidige kermisterrein (P-west in City) is vanwege werkzaamheden inmiddels niet meer beschikbaar. Er is onderzocht of er binnen de gemeentegrenzen een geschikt alternatief voorhanden is. Dat blijkt niet het geval. Het Merweplein, dat tot en met 2014 als kermisterrein werd gebruikt, is slecht zichtbaar. De bezoekersaantallen en opbrengsten stonden als gevolg daarvan destijds al onder druk en het werd steeds lastiger de kermis op deze locatie rendabel te maken. Bovendien was het moeilijk de kermis te combineren met het reguliere gebruik als parkeerplaats voor sport- en evenementencentrum Merwestein.

Hetzelfde geldt voor andere parkeerplaatsen in de stad die qua omvang geschikt zouden zijn voor een kermis (Blokhoeve, Structuurbaan en sportpark Galecop). Ook hierlangs zijn functies gelegen waarvan de parkeerbehoefte (bij momenten) fors is. Bovendien zijn deze terreinen nog minder centraal gelegen dan het Merweplein.

Populariteit en inkomsten voor gemeente
De kermis is in Nieuwegein de afgelopen jaren steeds minder populair geworden, een trend die in heel Nederland zichtbaar is. De traditionele kermis sluit niet goed meer aan bij de hoge eisen die de consument vandaag de dag stelt aan vermaak. Die gaat liever naar bijvoorbeeld een festival of een pretpark, waar het aanbod breder en aantrekkelijker is.

De inkomsten die de gemeente uit de kermis haalde zijn de afgelopen jaren fors teruggelopen, van ca. een ton aan pachtinkomsten rond de eeuwwisseling tot slechts € 4.000,- aan grondvergoeding de laatste jaren. ‘Het wegvallen van dit evenementen heeft daarmee minimale gevolgen voor de gemeentelijke begroting’ aldus het college van B&W in de brief aan de gemeenteraad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!