Geen havenontwikkeling op Het Klooster

Er komt geen haven op bedrijvenpark Het Klooster. Dit hebben de provincie Utrecht en de gemeente Nieuwegein besloten na uitvoerig onderzoek naar de mogelijkheden. Een binnenhaven, in welke vorm dan ook, op het bedrijvenpark levert onvoldoende meerwaarde op voor de maatschappij in verhouding tot de investering die de overheid zou moeten doen.

Vanuit de markt kwam de vraag om de mogelijkheid van een binnenvaart overslagstation op Het Klooster te onderzoeken: een goedkopere variant van een haven die voorziet in een bepekte overslag van containers en bouwstoffen. Uit recente onderzoeken blijkt dat deze variant stuit op problemen met betrekking tot geluidbelasting voor omwonenden en de veiligheid voor de scheepvaart. Eerder startte de provincie in samenwerking met de gemeente een onderzoek naar de mogelijkheden van een containerterminal. Door ontwikkelingen op nabijgelegen terminals ontstond de situatie dat er onvoldoende markt was voor een volwaardige containerterminal op Het Klooster.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren