Geen grote politieke verschuivingen bij waterschapsverkiezingen

De waterschapsverkiezingen van gisteren trokken een opvallend hoge opkomst. Voor alle vier de waterschappen in onze regio werd vaker een stem uitgebracht dan bij de vorige verkiezingen. Tot grote politieke verschuivingen leidde dat overigens niet.  Ook niet voor het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR), waar Nieuwegein onder valt.

Dijkgraaf Patrick Poelmann: “Ik ben verheugd dat zoveel mensen gestemd hebben voor ons waterschapsbestuur. In 2008 bracht 22% van de kiesgerechtigden hun stem uit, in 2015 47% en nu maar liefst 55,5%”.

In Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is Water Natuurlijk de grootste partij gebleven. De afgelopen jaren had de partij 6 van de in totaal 23 zetels. Na gisteren zijn dat er nu 7. VVD levert een zetel in en komt uit op 3 zetels, net als CDA en de Partij voor de Dieren. De PvdA blijft steken op 2 zetels.

Waterschap@inwonersbelangen, ChristenUnie en de Algemene Waterschaps Partij blijven op 1 zetel staan. Nieuwkomer 50PLUS wist 1 zetel te veroveren. De SGP lukte het niet om een zetel te bemachtigen.

Van de kiesgerechtigden in het gebied van De Stichtse Rijnlanden bracht 55,5 procent een stem uit. Vier jaar geleden was dat nog 47 procent.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren