Geen bussen en trams donderdagochtend

De kans bestaat dat aankomende donderdagochtend geen trams rijden van Nieuwegein naar Utrecht en IJsselstein. Vakbond FNV heeft een staking aangekondigd. Hierdoor zullen alle U-OV bussen en trams in de remise blijven. Qbuzz Utrecht probeert de staking nog te voorkomen door naar de rechter te stappen.

Qbuzz vindt de aangekondigde staking van FNV buitenproportioneel en probeert via de kortgedingrechter te voorkomen dat het doorgaat. “We betreuren de werkonderbreking. Niet alleen omdat Qbuzz geen partij is in de kwestie, maar vooral omdat de actie meer dan 125.000 reizigers en vele scholen en bedrijven in en rond Utrecht raakt. De impact is te groot”, laat het vervoersbedrijf weten.

Hoewel de oproep van FNV om het werk neer te leggen zich richt tot de medewerkers die zorgen voor het openbaar vervoer in de stad Utrecht, is Qbuzz genoodzaakt om tijdens een staking alle U-OV bussen en trams in de regio stil te leggen. Anders dan kan het de veiligheid van haar chauffeurs en reizigers niet garanderen, meldt het bedrijf.

Qbuzz adviseert reizigers om voor alternatief vervoer te zorgen of later van huis te gaan voor als het donderdag toch doorgaat. Het busbedrijf verwacht dat het openbaar vervoer rondom Utrecht dan zeker tot 10.30 uur onregelmatig zal rijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren