Geen bezwaar tegen fusie Montessorischolen

De Montessorischool in de gemeente Maarssen wordt met opheffing bedreigd. Om dit te voorkomen overweegt het schoolbestuur een fusie met de Nieuwegeinse Montessorischool De Vleugel. Dit betekent onder meer dat beide scholen onder één in plaats van twee directies gaan functioneren. Ook zal De Vleugel gelden als de hoofdlocatie.

Door de fusie voldoen beide scholen samen aan bepaalde rijksnormen, waardoor de vestiging in Maarssen kan blijven bestaan. Gewoonlijk is het zo, dat bij eventuele leegstand in een hoofdlocatie, de opengevallen plaatsen moeten worden opgevuld vanuit het ´filiaal´. Er is geen leegstand bij De Vleugel, en deze wordt ook niet verwacht. Toch heeft het regionale schoolbestuur van Montessorischolen, MONTON, het college nu gevraagd om af te zien van de mogelijkheid om bij eventuele toekomstige leegstand van De Vleugel, de opengevallen plaatsen op te vullen vanuit de school in Maarssen.

Op grond van diverse argumenten heeft het college nu besloten dat het geen bezwaar is om dit verzoek van het schoolbestuur in te willigen. Aan de beoogde fusie lijken geen nadelen te kleven voor De Vleugel in Nieuwegein, terwijl er nadrukkelijk een voordeel is voor de school in Maarssen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk